Wintersportmateriaal opbergen in de zomer: enkele handige tips!

Het wintersportseizoen loopt op zijn einde. Tijd om te genieten van de zomer en al stiekem af te tellen naar de winter. Tijd om je ski’s en skipakken op te bergen.

Hoe doe je dat nu op de juiste manier?

Graag geven enkele handige tips om je materiaal zorgvuldig op te bergen:

1. Ski- en snowboardschoenen

Het is belangrijk om de schoenen eerst goed te controleren. Kijk of het loopvlak nog recht is en of er geen beschadigingen zijn. Haal je binnenschoen en zool eruit en laat deze eerst goed drogen. Daarna stop je alles weer in elkaar. Klik je schoenen vast en zet ze netjes weg op een droge plek.

2. Ski’s en snowboard opbergen

Controleer je ski’s & snowboards op beschadigingen. Bij beschadiging is het beter direct te repareren en te onderhouden. Wax ook je materiaal om uitdroging te voorkomen. Bewaar je materiaal op een droge & koele plek rechtop. Vermijd vochtige plekken om je materiaal op te bergen.

3. Wintersportkledij opbergen

Was de kleding voordat je het een paar maanden opbergt in de kast. Dit is niet alleen beter voor de geur, maar ook voor de kwaliteit. Het materiaal wordt weer even opgeschud en in vorm gebracht. Het is daarom beter om het niet opgepropt in een kleine doos of tas te bewaren. Geef het materiaal de ruimte door het op te hangen.

4. Handschoenen en brillen opbergen

Stoffen handschoenen kun je wassen in de wasmachine en daarna impregneren en bij sommige leren handschoenen kun je de binnenhandschoen in de was doen. Verzorg het leer met een speciaal product en leg ze niet op een hete verwarming te drogen. Anders kunnen er scheuren in het leer ontstaan. Gewone handschoenen kun je overal opbergen. Maak daarnaast de skibril goed schoon en droog voordat je het opbergt.